- Akustikprodukter
- Armeringsnet og stål
- Beslag og hængsler
- Facadebeklædning
- Fuge- og spartelmasse, lim og skum
- Gevindstænger, bolte og møtrikker
- Gulve
- Isolering
- Kloak og dræn
- Loft- og vægbeklædning
- Murerartikler
- Mursten og blokke
- Plader
- RIAS Termotag
- Skruer og rawlplugs
- Søm og klammer
- Tag
- Tagrender
- Terrassebrædder
- Træ
- Vådrum
Fermacell fibergips
Med Fermacell fibergips får du samme resultat ved et enkelt lag som med den traditionelle 2-lags løsning. Brug Fermacell fibergips overalt, hvor du anvender almindelig kartongips eller træplader. Vælg imellem retkantet eller med 4 spartelkanter i forskellige størrelser. Køb også alt i Fermacell tilbehør til fibergips såsom klæbefuge, fugespartel, armeringsbånd, filt, skruer og stålstolper.
- 12,5 mm Fermacell Fibergips 60x250 cm, retkantet (kun Sjælland)
Bemærk minimumskøb
Din pris/stk 149,00 DKKFra kun133,00 kr/stkKøb 48 for 133,00 DKK/stk - 12,5 mm Fermacell Fibergips 90x120 cm, retkantet (kun Sjælland)
Bemærk minimumskøb
Din pris/pl 109,00 DKKFra kun95,00 kr/plKøb 40 for 95,00 DKK/pl - 15 mm Fermacell Fibergips 90x120 cm, retkantet (kun Sjælland)
Bemærk minimumskøb
Din pris/stk 139,00 DKKFra kun129,00 kr/stkKøb 50 for 129,00 DKK/stk - 15 mm Fermacell Fibergips 90x250 cm, retkantet (kun Sjælland)
Bemærk minimumskøb
Din pris/stk 277,00 DKKFra kun255,00 kr/stkKøb 20 for 255,00 DKK/stk - 12,5 mm Fermacell Fibergips 90x120 cm, m/4 spartelkanter (kun Sjælland)
Bemærk minimumskøb
Din pris/pl 105,00 DKKFra kun87,00 kr/plKøb 40 for 87,00 DKK/pl - 15 mm Fermacell Fibergips 90x120 cm m/4 spartelkanter (kun Sjælland)
Bemærk minimumskøb
Din pris/stk 135,00 DKKFra kun117,00 kr/stkKøb 40 for 117,00 DKK/stk
Fermacell plader – fibergips med stor styrke
Fermacell fibergips er gipsplader med stor styrke og særlige egenskaber, som du ikke får med almindelige gipsplader. Fibergips er, som navnet antyder, tilsat fibre af papir. Papiret virker som armering, og binder den finkornede gips bedre sammen, så pladen opnår en væsentlig højere styrke. Virksomheder, som opførte præfabrikerede huse var de første til at anvende fibergips i 1970'erne, men i dag er produktet langt mere udbredt, og anvendes i dag af både professionelle håndværkere og private.
Fermacell fibergips består af 80 % gips og 20 % papirfibre. De naturlige råstoffer blandes med vand og presses under højt tryk til en homogen masse - uden tilsætning af bindemidler. Efter afhærdning slibes og opskæres pladerne. Resultatet er stærke plader uden tilsætningsstoffer, der med et enkelt lag giver de samme fordele, som traditionelle 2-lags løsninger.
Her hos BygMax finder du retkantede fibergipsplader og plader med spartelkanter i både 12,5 og 15 mm tykkelse. De retkantede fibergipsplader fås i størrelser på 90x250 cm og i halv størrelse på 90x120 cm, som gør monteringsarbejdet meget lettere. Fibergipspladerne med spartelkanter fås kun i halv størrelse på 90x120 cm.
Uanset om du skal bygge vægge eller loft, så er Fermacell et fremragende materialevalg, og du får pladerne til den bedste pris her.
Fermacell – din garant for kvalitet
Fermacell er fibergips af højeste kvalitet. Fermacell har i næsten 50 år finpudset opskriften på deres fibergipsplader, og du får derfor et gennemført og gennemtestet produkt med mange gode egenskaber. Pladerne er robuste, slagfaste og skruefaste. En væg i et enkelt lag fibergips kan holde 30 kg i én skrue uden rawlplug og op til 50 kg i én skrue med rawlplug. Du behøver derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt væggen kan bære det store maleri eller den vægophængte fladskærm.
Fremstilling af fibergips
Fermacell fibergipspladerne indeholder udelukkende genbrugspapir, vand og gips. På fabrikken raspes genbrugspapiret i småbidder. Heri iblandes det tørre gipspulver, og massen påføres produktionslinjens transportbånd. Herefter tilføres vand og massen presses, hærder, udtørres og bliver til sidst slebet i tykkelse og skåret op. Gipsmassen omslutter hver eneste papirfiber, og det er forklaringen på fibergipsens styrke. Pladerne er homogene i hele tværsnittet, og mister derfor ikke deres styrke, hvis overfladen får en mindre skade. På grund af materialesammensætningen i fibergipsen er Fermacell fibergipsplader lige velegnede som almindelige byggeplader, som brandbeskyttelse og til vådrum.
Fermacell fibergipsplader indeholder ikke sundhedsskadelige stoffer. Da der ikke anvendes lim, er enhver form for lugtgener udelukket samtidig med, at den homogene pladestrukturs åndbarhed forhøjes. Fermacell fibergipsplader får derfor topkarakterer i alle indeklimaundersøgelser.
På baggrund af en prøvning af produktet har Østrigsk Institut for Bygningsbiologi i Wien klassificeret Fermacell fibergipsplader som egnede til biologisk byggeri. Institut für Baubiologie Rosenheim GmbH (Institut for Bygningsbiologi Rosenheim) har på grund af de fremragende kontrolresultater tildelt produktet Fermacell fibergips sit certifikat.
Sådan arbejder du med plader i fibergips
Arbejdet med Fermacell plader i fibergips er ligesom arbejdet med almindelige gipsplader. Pladerne kan tilskæres med en skarp hobbykniv, som bruges til at ridse pladen i oversiden, og den knækkes derefter langs skæringen. Modsat traditionelle gipsplader, er Fermacell fibergipsplader ikke beklædt med papir, og derfor skal du ikke skære papiret på undersiden, efter du har knækket pladen langs skæringen. Arbejdsgangen med fibergips er på den måde faktisk lettere end arbejdet med traditionelle gipsplader.
Se hvor nemt det er at skære en fibergipsplade i denne video fra Fermacell:
De skårne kanter spartles ud med Fermacell SK spartel, men der kan anvendes Fermacell klæbefuge til samlinger mellem retkantede fibergipsplader, som ikke er skåret. I samlingerne mellem plader påføres Fermacell papir armeringsbånd oven på første lag spartel, mens dette stadig er vådt. Herefter spartles der oven på armeringsbåndet.
Fermacell plader har en lidt højere pris end traditionelle gipsplader, men kan alligevel spare dig for meget. Et enkelt lag er nemlig ofte nok til, at din væg- eller loftbeklædning opfylder kravene til brandmodstandsevne og lydisolering. Derfor kan du i mange tilfælde nøjes med en enkelt plade Fermacell fibergips, hvor du normalt ville montere 2 lag traditionelle gipsplader eller en kombination af træ- og gipsplader. Du sparer altså både på pladsen og arbejdstiden ved at vælge Fermacell plader i fibergips.
Fermacell pladerne findes både i 90x250 cm, men også i halve størrelser på 90x120 cm. De halve plader vejer kun 15 kg (12,5 mm) og er derfor meget lettere at transportere og arbejde med, hvis du gør det selv. Pladerne opsættes i forbandt, så der ikke opstår krydsende samlinger. Hver plade/række forskydes minimum 20 cm i forhold til pladen nedenunder.
Du bør også overveje at bygge væggene på Fermacells stålprofiler, der har 9 mm bredere flanger end normale stålprofiler samt kraftigere godstykkelse på 0,6 mm. Montagen er lettere og konstruktionen bliver stivere, så den færdige væg fremstår mere robust. Bruger du 900x2500 mm fibergipsplader, er det oplagt at montere stolperne for hver 45 cm, så du får stolper bag samlinger og bag midten af pladerne. Anvender du derimod 90x120 cm plader, kan du vælge mellem at sætte stolperne for hver 45 cm eller i stedet for hver 60 cm og så vende pladerne vandret, så det passer med stolper bag samlinger og midten af pladerne. Du opnår den bedste lydreduktion med en stolpeafstand på 60 cm.
Ved montage med skruer i stål eller træ bør du bruge Fermacells skruer. Fermacells skruer har et egnet gevind og fræseribber på skruehovedet, så de uden problemer kan skære sig gennem både fibergipspladerne og de robuste stålprofiler.
Mangler der en særlig Fermacell plade i fibergips på vores side?
Hos BygMax finder du både Fermacell plader i fibergips som retkantede plader og med 4 spartelkanter, som gør det nemt at spartle pladerne langs alle samlinger efter montering. Du finder derudover alt i tilbehør, som spartel, klæbefuge, stålprofiler og skruer. Det bliver faktisk ikke nemmere at handle materialer til en komplet væg eller et helt loft – og få dem leveret direkte til din adresse på få dage.
Mangler du en fibergipsplade fra Fermacell med særlige egenskaber, eksempelvis fibergipsplader til vådrum eller isolerede varmvægsplader, som vi ikke har på siden endnu – så kontakt os ved at oprette en prisforespørgsel. Så vil en af vores medarbejdere tage kontakt til dig hurtigst muligt.
God arbejdslyst!
Validate your login
Log ind
Opret ny konto