- Akustikprodukter
- Armeringsnet og stål
- Beslag og hængsler
- Facadebeklædning
- Fuge- og spartelmasse, lim og skum
- Gevindstænger, bolte og møtrikker
- Gulve
- Isolering
- Kloak og dræn
- Loft- og vægbeklædning
- Murerartikler
- Mursten og blokke
- Plader
- RIAS Termotag
- Skruer og rawlplugs
- Søm og klammer
- Tag
- Tagrender
- Terrassebrædder
- Træ
- Vådrum
Vindgips
Vindgipsplader EH-3 9 mm til underbeklædning af facader og undertage. Vindgipspladen bruges som vindtæt og diffusionsåben vindspærre på ydervægge samt brandbeskyttelse til stråtag. Vindgipspladerne fås i forskellige bredder.
Siniat Weather Defence anvendes udendørs som vindspærreplade på konstruktioner af træ og stål. Siniat er en af verdens største gipsproducenter og produkterne er MK-godkendte og CE-mærket
- Knauf Danogips vindgips EH-3, 9x900x2500 mm (kun Sjælland)
Bemærk minimumskøb
Din pris/pl 165,00 DKKPris kun165,00 kr/pl - Siniat vindgips GU 9,5x1200x2700 mm, 60 pl/palDin pris/pal 7.179,00 DKKFra kun107,48 kr/plKøb 3 for 6.449,00 DKK/pal
- Siniat vindgips GU 9,5x1200x3000 mm, 60 pl/palDin pris/pal 7.777,00 DKKFra kun124,25 kr/plKøb 2 for 7.455,00 DKK/pal
- Siniat vindspærreplade Weather Defence 270 1200x2700 mm, 60 pl/palDin pris/pal 22.959,00 DKKFra kun369,15 kr/plKøb 2 for 22.149,00 DKK/pal
9 mm vindgips og vindspærreplader
Vindgips er gipsplader i 9 mm tykkelser, som anvendes i ventilerede facader. Gipsen monteres bag facadebeklædning på en konstruktion bestående af et skelet i træ eller stål, og danner et underlag der er stormstabilt og vindtæt. Vindgipsen minder om en almindelig gipsplade, men er med en tykkelse på kun 9 mm, tyndere end almindelige gipsplader og også beklædt med et vandafvisende lag karton. Vindgips er dog diffusionsåben og kan derfor ånde og regulere fugten, så der ikke opstår råd eller svamp i facaden. Vindgips er ikke beregnet til brug indendørs.
Ved montering bør vindgips så hurtigt som muligt beklædes med den endelige facadebeklædning. Vindgips kan dog kortvarigt under normale og relativt tørre vejrforhold efterlades ubeklædt på ydervæggen. Det sætter krav til arbejdsgangen, når du opsætter vindgips. Alternativt kan du i stedet anvende vindspærrepladerne fra Siniat. Vindspærrepladerne er vindgipsplader med en overflade, som er mere modstandsdygtig over for vind og vejr, og derfor kan stå ubeklædt i helt op til 12 måneder. Det giver større fleksibilitet til udførelsen af arbejdet med facadebeklædning, hvor det bliver nemmere at beklæde et større areal med vindgips, inden den endelige facadebeklædning efterfølgende opsættes.
Hos BygMax kan du købe vindgips både i enkelte plader og hele paller til en lav pris. Vi forhandler vindgips fra Både Gyproc og Siniat, der begge er anerkendte producenter af alle former for gipsplader.
Gyproc er en del og den internationale Saint Gobain koncern, der er en af verdens største producenter af byggematerialer. Gyproc blev grundlagt i 1957 og har siden 1972 fremstillet produkter til byggebranchen på fabrikken i Kalundborg, der i dag beskæftiger 150 medarbejdere. Gyproc er specialiserede i let byggeri, hvilket indebærer letvægtsløsninger til vægge og lofter med fokus på akustik, fugtbeskyttelse og holdbarhed.
Siniat er en af Europas førende producenter af gipsplader og fibercementplader til brug både indendørs og udendørs. Siniat er en del af Etex Group, som producerer byggematerialer i høj kvalitet inden for beklædning og byggeplader, tagbeklædning, keramiske fliser samt brandbeskyttelse og isolering.
Vi forhandler gipsplader i flere længder og brædder. Med en bredde på 120 centimeter går det hurtigere med at beklæde store flader med vindgips, men pladernes størrelse gør det samtidig svært at montere alene. Derfor kan det i stedet være en fordel, at bruge de smallere plader på kun 90 centimeter i bredden. Vindgips fås i mange længder på enten 240, 250, 270 eller 300 centimeter. Det gør det muligt at købe vindgips som passer til højden på facaden, og du minimerer derfor både skærearbejde og spild. Vindgips monteres på højkant og de lodrette samlinger tapes med armeret vindspærretape.
Ved top, bund samt omkring døre og vinduer monterer man typisk alu- eller zinkprofiler, der sikrer at regnvand ledes bort. Ved brug af vindgips som vindspærre bag facadebeklædning er det uhyre vigtigt at afslutninger ved tagrender og tag samt ved døre og vinduer udføres, så der ikke er nogen risiko for, at der kan trænge regnvand ind bag facadebeklædningen. Det anbefales derfor blandt andet kun at montere vindgips på facader, hvor der er udhæng på taget. Er du i tvivl om, hvordan vindgips anvendes korrekt, så bør du tage kontakt til en tømrer eller byggesagkyndig inden arbejdet påbegyndes.
Validate your login
Log ind
Opret ny konto