Isolering

God isolering kan spare dig mange penge på varmeregningen hvert år. Hos os finder du billig isolering i topkvalitet fra alle de kendte mærker som Rockwool, Isover, Knauf, Ursa, Kingspan med flere. Køb også gulvisolering med høj trykstyrke og isoleringsevne fra Jackon og Sundolitt.

Desuden har vi et stort udvalg af isoleringstilbehør som dampspærre, vindspærre, undertag og vindpap. Køb også drænplader til isolerings og dræn omkring kældervægge samt radonspærre til sikring af et sundt indeklima uden radon gasser.

BygMax har alt, hvad du har brug for, til at isolere dit hus. Husk også tilbehør til din isoleringsopgave som isoleringskniv, heldragt, maske og handsker.

Læs mere

Billig isolering hos BygMax

Køb billig isolering og find gode tilbud på isolering på BygMax.dk. Hos os finder du alt i isolering i både flamingo, stenuld, glasuld, papiruld, gulvvarmeplader og alt hvad du skal bruge i tilbehør til at udføre en korrekt og effektiv isolering af dit hus. Du kan læse om egenskaberne ved de forskellige typer isolering i vores guide til isolering af loft og vægge eller guide til gulvisolering.

Isolering har en kæmpe betydning for indeklimaet i din bolig, og for klimaet generelt, da bedre isolerede boliger og bygninger giver et lavere samlet energiforbrug og dermed lavere udledning af CO2 fra kraftvarmeværkerne rundtomkring i landet.

God isolering af din bolig har dog især en stor betydning for størrelsen på din varmeregning. Er dit hus af ældre dato, og er det ikke blevet efterisoleret efter moderne standarder, så er der mange penge at spare. Det kræver en investering i isoleringsprodukterne til arbejdet, men det er en investering, som hurtigt tjenes hjem igen ved en årlig besparelse på din varmeregning.

Her præsenterer vi nogle forskellige råd til, hvordan du energieffektiviserer din bolig ved enten renovering eller tilbygning/nybyg.

Isolering- Hvad er god isolering?

Effektive isoleringsmaterialer kendetegnes ved deres lave varmeledningskapacitet, og denne egenskab opnås primært gennem indfangning af stillestående luft inden i isoleringsmaterialerne. Som følge heraf er de fleste isoleringsmaterialer lette og luftige.

For at opnå den optimale isoleringseffektivitet er det af afgørende betydning at opretholde tørheden af ​​isolationsmaterialerne. Dette skyldes, at vand er en betydelig bedre varmeleder sammenlignet med luft. Derfor vil fugtige isoleringsmaterialer ikke være i stand til at bevare varmen effektivt.

Målingen af varmeledningsevnen udføres ved hjælp af λ-værdi (Lambda-værdi), som kvantificerer den mængde energi (i watt), der passerer gennem materialet i løbet af en time. Jo lavere Lambda-værdien er, desto højere er isoleringsevnen. Med andre ord, jo lavere værdi, desto bedre er materialets evne til at holde på varmen og reducere varmetab.

isolering_seo4

Isolering af varme og vandrør

Et isoleringsprojekt, som du også selv nemt kan udføre, er isolering af dine varme- og vandrør med rørskåle i skum eller stenuld. Ligger dine vandrør til forbrugsvand op ad hinanden uden ordentlig isolering, vil de varme og kolde rør udjævne hinandens temperatur, så både vandet fra den varme og kolde hane bliver lunkent. Og går varmerørene til dine radiatorer gennem uopvarmede rum uden at være isoleret korrekt, så vil de også miste varme, som ellers ville have nået frem til dine radiatorer. Begge disse problemstillinger løses nemt ved at isolere varme- og vandrør med rørskåle. Det kræver hverken den store erfaring eller håndværksmæssige evner, og kan udføres relativt billigt. Har du synlige rør i kælderen eller garagen, kan det endda se pænt ud med Rockwools rørskåle, hvor isoleringen med folie giver en flot og skinnende finish.

isolering_seo7

Facadeisolering

Vil du kombinere store besparelser på varmeregningen med en komplet renovering af facaden på dit hus, så er udvendig isolering og netpuds en fremragende løsning. Der findes flere systemer, der er særligt udviklet til formålet, eksempelvis fra Skalflex’s Austrotherm Resolution systemet eller Alfix Duratherm. Begge systemer består af isoleringsplader, som monteres på facaden og pudses for en flot finish. I pudsen lægges der et armeringsnet, som er med til at sikre isoleringen mod revner, så resultatet bliver både flot og holdbart. Løsningen er især oplagt på huse fra 1960’erne og 1970’erne, hvor facaden er slidt, der er mindre sætningsskader, og hvor huset trænger til et løft, både energimæssigt og stilmæssigt. Disse huse har ofte facader med lige enkle linjer, uden gesimser og murede detaljer, som både er nemme at montere isoleringspladerne på og som ikke ødelægger husets karakter.

Efterisolering af loft

En af de letteste måder at energieffektivisere din bolig på, er efterisolering af loftet ved at udlægge isolering af stenuld, glasuld eller papiruld. I de fleste parcelhuse fra omkring 1960’erne er der lagt 20 cm isolering over lofterne. Det var fint efter datidens standarder, hvor olien var billigere og fokus på energieffektivitet var mindre. Ved at udlægge ekstra isolering på loftet nedbringes mængden af varme, der forsvinder ud gennem loftet, som jo er et stort areal. Der findes flere måder at gøre det på, som hver har fordele og ulemper. Derfor har vi lavet denne guide til dig, som gerne vil spare penge på varmeregningen ved at efterisolere dit loft.

isolering_seo5papiruld

Isolering af kældervægge

Har du et ældre hus med kælder, er væggene med stor sandsynlighed kolde og til tider fugtige. Der findes produkter til behandling af væggene indvendigt, men der er kun én vej til en varm og tør kælder: Udvendig efterisolering med drænplader. Der graves ud langs kælderens ydervægge, og drænplader monteres med en vandnæse, og sikrer at regnvand løber ud over pladerne. Under pladerne lægges et drænrør i et filter af grus og sand, så vandet føres væk fra huset og enten i en kloak til regnvand eller en nedgravet faskine i haven. Det er et stort arbejde, men gør også en enorm forskel.

Isolering af gulve

Gulvisolering er vigtigt at udføre korrekt, både af hensyn til din varmeregning, men også for at undgå kolde gulve. Vi har en del forskellige produkter, både fra Sundolitt og BEWI / Jackon, som er to af Skandinaviens største producenter af isoleringsplader i flamingo. Når du vælger gulvisolering skal du vælge den rigtige trykstyrke og du kan med få samme isoleringsevne med tyndere plader, ved at vælge Sundolitt Climate eller BEWI / Jackon Super EPS plader. Det kan du læse mere om i vores guide til gulvisolering, hvor vi forklarer begreber som trykstyrke og u-værdi, så du får købt og lagt den rigtige isolering under gulvet.

isolering_til_byggematerialer_1

Udførsel af dampspærre ved skift af lofter

En dampspærre på den varme side af isoleringen er med til at fastholde den varme luft indvendigt. Man begyndte monteringen af dampspærre i midten af 1960’erne, men mange huse, selv fra den tid og efter, er bygget uden brug af dampspærre. Renoverer du, og skal du sætte nye lofter op, så husk at montere en dampspærre i samme omgang – det betaler sig. Det er vigtigt at dampspærren monteres på den varme side af isolering (indersiden), da fugten ellers vil trænge ind i isoleringen og kondensere, når den når til dampspærren, som vil være kold, hvis den sidder på den kolde side. Det er også vigtigt at dampspærren er helt tæt, så der ikke trænger fugt fra huset igennem og ud i isoleringen, så husk at bruge tape langs samlinger og kanter.

Køb isolering hos BygMax

Hos BygMax får du isolering til en god pris, så investeringen i dit hus er tjent hurtigt hjem. Vi arbejder hele tiden på at tilføje alle de nye og smarte isoleringsløsninger på markedet til vores shop, men skulle der mange et produkt, som du skal bruge, så udfyld en prisforespørgsel. Så forsøger vi at skaffe produktet til dig så hurtigt og billigt som muligt.